Rewildingsweekend Kempen~Broek voor Jonge Rewilders

Datum
20 september 2024 - 22 september 2024
09:00 - 19:00 uur
Locatie

Wijffelterbroek
Kettingdijk 3
6006 VD Weert
Nederland

Ontdek één van de best bewaarde natuurgeheimen! De bijzondere waterkwaliteit en het afwisselende landschap vertalen zich in een grote biologische rijkdom. Naast weelderige broekbossen vol wielewalen en wespendieven, vinden we er schrale graslanden met bloeiende anjers en zeldzame parelmoervlinders.

Tijdens dit weekend slaan we ons kamp op bij het onderzoeksstation van Natuurmonumenten midden in het Kempen~Broek. Tijdens dit kamp leer je niet je alleen een ontzettend mooi nieuw gebied kennen, je gaat ook op pad met gelijkgestemden van het Jonge Rewilders Netwerk en de NJN. Je leert meer over rewilding en de visie die ARK Rewilding Nederland en partner Natuurmonumenten hebben voor dit gebied. Daarnaast is het de bronsttijd van de edelherten. Tijdens een ochtendexcursie willen we daar een kijkje nemen. Bovendien vragen we deelnemers om mee te denken over oplossingen voor dilemma's die er spelen in dit gebied. Zoals bijvoorbeeld het voorkomen van wildaanrijdingen. ARK gaat in samenwerking met partners dit grenspark verder uitbreiden. En de soortennerds en determineerberen kunnen hier natuurlijk hun hart ophalen. 

BioBlitz

Zaterdagmiddag gaan we op pad om te inventariseren in de gebieden rondom het natuurwerkstation (huisje waar we zitten) in een soort mini BioBlitz. We zitten daar direct in het begrazingsgebied en bosgebied. We maken een mooie lijst met wat we gezien hebben aan insecten, planten, vlinders - met verdeling in soortgroepen en soorten. Het idee is om groepjes te maken die zich elk op specifieke soortgroepen/soorten gaan richten. Daarbij documenteren we dan ook wat we waar hebben gezien. 

Aanmelden 

Via deze link kom je op de pagina van de NJN, hier kan jij je aanmelden voor het kamp

Je hoeft geen lid te zijn van de NJN om deel te nemen aan dit kamp. 

*Geef bij aanmelding voor het rewildingsweekend wel even in het opmerkingenveld aan dat je via het ARK Jonge Rewilders netwerk in contact gekomen bent met de NJN en vul ook je leeftijd even in. Hopelijk gaan we jullie allemaal zien in het Kempen~Broek!

Image
Boomkikker, foto: Bob Luijks

Meer informatie

Kennislinks