Een veldboeket voor Jobien

29-10-2014

Dinsdag 28 oktober heeft Jobien Boonman haar laatste veldles gegeven voor ARK in Limburg. Groep 6 van de Sjtadssjool uit Sittard overhandigde haar in Meers een geurig boeket Maasbloemen. Niet alleen de herfstzon, maar ook Jobien straalde. Het was een heel bijzonder moment, na 20 jaar veldlessen.

Image
Een veldboeket en héél veel dank voor Jobien

Jobien was sinds 1994 in dienst bij ARK. In deze twintig jaar nam ze meer dan 35.000 leerlingen mee op sleeptouw in de Limburgse natuur. De rode of beter gezegd blauwe draad door haar werk was de Maas, en dan vooral de Grensmaas. Ze heeft met haar educatieve speurtochten kinderen intens laten genieten van de Eijsder Beemden, Hochter Bampd, Borgharen, Kerkeweerd, Kollegreend, Elba en Meers. Al deze gebieden zijn inmiddels geliefde wandelgebieden voor de natuurliefhebber. Dat is mede aan haar te danken, want de meeste van deze voormalige grindwingebieden waren aanvankelijk nog amper bekend en weinig bemind. Ook in het Beneden-Geuldal was Jobien jarenlang actief, en in Groeve 't Rooth, het Kempen-Broek en het Drielandenpark bij Vaals.

Jobien heeft toegezegd dat als we haar  nog nodig hebben voor wijze raad of een beetje hulp, dat ze nog even beschikbaar is. Maar we gunnen haar na al die inzet natuurlijk vooral veel vrije tijd om te genieten van natuur, kunst en cultuur. En daarom een veldboeket en héél veel dank voor Jobien.

 

Contactpersoon