Opnieuw welkom in de Kleine Willemswaard

03-06-2019

De komende drie jaar zullen er meerdere buitenactiviteiten en ontmoetingen plaats gaan vinden in de voormalige Kleine Willemspolder in Tiel. De nieuwe naam is De Kleine Willemswaard en is een overstromingsvlakte van de Waal bij hoogwater. ARK gaat aan de slag met natuurgericht beheer van het gebied en gaat hier omwonenden actief bij betrekken. Om hier een start mee te maken werd er op vrijdag 24 mei een startfeestje gegeven midden in de Kleine Willemswaard.

Image

Terugblikkend: er waren gedurende deze middag ongeveer tachtig gasten in de tent, waar muziek, sapjes en hapjes de sfeer ondersteunden. Een drietal korte speeches schetsten een perspectief. Jos Rademakers, directeur van ARK Natuurontwikkeling, Henk van Rheede van Rijkswaterstaat en wethouder Brink namens de Gemeente Tiel. Diverse excursies in kleine groepen volgden, in het veld waren Domaes Braber en Kasper Heineke de hele middag actief met kinderen, met een kampvuur en er waren volop verhalen.

Image

Jos Rademakers: ,,ARK wil de natuur uit de grond krijgen, samen met betrokken Tielenaren, om natuur te laten beleven en toegankelijk te maken. Het is mooi om mee te maken wat hoogwater en een droge zomer is. Dat is natuurontwikkeling en beleving.

Veel mensen waren enthousiast en bezorgd tegelijk. Ja, mooi natuurlijk, fijn groen, leuke ontmoetingen, lekker met de hond, maar ook vervelend vanwege auto overlast, vuilnis die gedumpt wordt en veel loslopende honden. Gelukkig is er ruimte genoeg voor allerlei plannen en idee├źn! Het wordt een Stadswaard voor en door Tielenaren, met of zonder hond.

We gaan het verkennen van de Stadswaard een vervolg geven met verdere buitenactiviteiten en ontmoetingen. Hou onze agenda in de gaten voor meer activiteiten!

Als eerste gaan we twee zondagmiddagen op pad voor natuurbeleving met Domaes Braber en Caroline van der Mark op 16 en 30 juni. Meer info in onze agenda.

Tot ziens buiten!

Bij opvallende zaken, vragen of opmerkingen bel met de beheerder in Tiel: Jos de Bijl  tel 06 4124 1414

Contactpersoon