Bomen voor Het Woud

04-12-2021

Het Groene Woud is een bos rijker. Piepjong, maar nu duizenden jonge bomen en struiken in de natte leembodem zijn geplant, kan hier de bosontwikkeling meteen op gang komen. Hoewel je natuurlijk ook kan wachten tot bos spontaan opkomt, koos ARK Natuuronwikkeling ervoor om, samen met Trees4all, de leembossen in Het Groene Woud in Noord-Brabant versneld te helpen groeien. Om zo de natuurlijke variatie aan boom- en struiksoorten weer op peil te helpen brengen.

Versnelde start voor leembos

Image
Spades voor boomaanplant Het Groene Woud
Met de aanplant krijgen inheemse soorten versneld de kans om weer een woest leemwoud te vormen. Met de aanplant dragen we bij aan een versnelde ontwikkeling van het Nationaal NatuurNetwerk in Brabant. Bij de aanplant is gebruik gemaakt van inheems plantmateriaal dat ook genetisch zo goed mogelijk aansluit bij wat van nature op deze plek zou groeien, zoals haagbeuk, es, schietwilg en fladderiep. Ook worden de bomen niet in een 'verband' (een rij, of bepaald patroon) geplant, maar totaal willekeurig. De natuur zal vanaf nu zelf verder bepalen welke bomen scheef staan, de hoogte zoeken of dood gaan.

Plantdagen met Trees for All

Op 2 en 3 december 2021 heeft Trees for All de bomen en struiken geplant op Savendonk. Dat gebeurde op deelgebied De Groote Camp, samen met een grote groep enthousiaste Trees for All-sponsors die de aanschaf van de beplanting mogelijk maakten. Ruim honderd medewerkers van al die bedrijven en organisaties staken zelf de handen uit de mouwen om de leembossen van De Geelders hier uit te breiden. Tijdens deze plantdagen is bij de Voorste Batencamp ook een nieuw informatiepaneel geplaatst.

Image
Nieuw informatiepaneel in Het Groene Woud.

 

Contactpersoon