Veldlessen: Geuldal

Het snelstromende riviertje de Geul is voor veldwerk bijzonder aantrekkelijk, want zo wel op de oevers als in het water wemelt het van leven. Bovendien is het spannend langs de Geul! Je kunt er over een omgevallen boom naar de overkant. Ook kun je eindeloos dwalen langs meanders die je richtinggevoel flink op de proef stellen. En als het weer het toelaat, blijf je niet aan de waterkant staan, maar stap je midden in het riviertje, om visjes en andere waterbeestjes te vangen.

Image
Veldles langs de Geul. Foto: Michael Seidlitz

Tijdens de buitenlessen is er speciale aandacht voor de waterkwaliteit van de Geul. Kinderen beoordelen de waterkwaliteit aan de hand van beestjes die in het water voorkomen. Bijvoorbeeld de kokerjuffers in de Geul duiden op een redelijk goede kwaliteit.

In het Geuldal verzorgt ARK veldlessen voor basisscholen in Ingendael (tussen Valkenburg en Meerssen). De veldlessen langs de Geul zijn mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Veldlessen langs de Geul bij Stokhem (Wylre) zijn door ARK overgedragen aan IVN Heuvelland.

Ook meedoen? Neem contact op met hettie.meertens@ark.eu.