Nationale Postcode Loterij

Over de Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil   

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.   

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. ARK Rewilding Nederland en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). 

ARK Rewilding Nederland en de Nationale Postcode Loterij

Sinds 1996 is ARK een van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Sinds 2013 ontvangt ARK jaarlijks 900.000 euro. Sinds 1996 ontvingen we in totaal 28,8 miljoen euro.

Met de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen wij ieder jaar weer projecten realiseren die bijdragen aan natuurontwikkeling in binnen- en buitenland.

De uitreiking van de cheques vindt plaats tijdens het Goed Geld Gala dat de Postcode Loterij jaarlijks organiseert. Tijdens dit gala worden ook de extra projecten bekend gemaakt die toegekend zijn uit de opbrengst van de extra trekkingen van de loterij. In de afgelopen jaren zijn aan ARK de volgende extra projecten toegekend: