Colleges en excursies voor mbo, hbo en wo

ARK wil studenten en hun opleiders graag inspireren en informeren. Vanuit 35 jaar praktische ervaring met natuurontwikkeling weten we dat het enorm veel oplevert als je uitgaat van de kracht van natuurlijke processen. We creëren méér natuur en brengen natuurlijke processen weer op gang. Deze kijk op natuurbeheer – ‘rewilding’ - heeft zich overtuigend bewezen. 
Rewilding betekent dat natuur de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen in haar volle rijkdom en niet beheerd wordt vanuit al te strakke richtlijnen. Dat vraagt een hele andere manier van kijken en creativiteit om in te spelen op mogelijkheden. Het levert ook veel plezier en verrassingen op. Meer en meer ontdekken we hoe complex en nauw verweven alles met elkaar is. Hoe bijvoorbeeld een bos voortdurend in beweging is (een wandelend woud), en hoe natuurlijke begrazing een hele wereld aan insecten faciliteert.

We nodigen studenten en docenten van harte uit om in onze voorbeeldgebieden te komen kijken hoe rewilding bij ARK in de praktijk werkt. Er zijn mogelijkheden voor excursies onder begeleiding van ARK. Ook kunnen ARK medewerkers gastcolleges verzorgen die een brug slaan tussen de leerstof van de opleiding en de nieuwste ervaringen uit het werkveld.  

 

Image
Delta Talent Themadag

Stage en onderzoek

Het is mogelijk een (onderzoeks-)stage te lopen bij ARK. Kijk voor de mogelijkheden op onze speciale pagina voor studenten.

Jonge Rewilders Netwerk  

Ben je tussen de 16 tot 35 jaar en wil je aan de slag met rewilding, sluit je dan aan bij ARK's Jonge Rewilders netwerk, een groep voor "Verwilderaars"!

  • Delta Talent Brienenoord