Struintocht Rewilding in Het Groene Woud op 21 oktober 2023

Datum
21 oktober 2023
10:00 - 13:00 uur
Contactpersoon

Deze excursie is volgeboekt.

Het is misschien wel een van de best bewaarde geheime schatten van de natuur in Nederland: het oude cultuurlandschap van Het Groene Woud is doorspekt met relatief onbekende natuurgebieden met grote allure. ARK werkt hier aan het herstellen van natuur én aan het verbinden van deze natuurparels. Je ontdekt hoe mooi de natte leembossen zijn, waar je in het voorjaar sleutelbloemen, bosanemonen en de havik kan tegenkomen. In samenwerking met Brabants Landschap her-introduceerde ARK edelherten in De Mortelen waar deze dieren samen met runderen zorgen voor een natuurlijke begrazing. Zo staat de natuur zelf weer grotendeels aan het roer en bepaalt ze hoe het gebied eruit ziet. Het levert een spannend landschap op waar áltijd iets te zien valt. En te genieten, want de gebieden zijn prima toegankelijk voor natuurliefhebbers. 

Image
Bospad in De Geelders. Foto: Bert Vervoort

 
Bedankt!

Tijdens de struintochten lopen we dwars door het resultaat van uw deelname aan de Postcode Loterij. Dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij heeft ARK in Het Groene Woud de aankoop en het natuurherstel van honderden hectaren voormalige landbouwgrond kunnen uitvoeren. In het Kempen~Broek is ARK ook al jaren actief  en kunnen we goed laten zien hoe de natuur en de omgeving profiteert van de ontwikkeling van wilde natuur. Precies de reden dat de Nationale Postcode Loterij ARK jaarlijks steunt. Daarom willen we de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij graag laten zien hoe mooi dit gebied is en wat er allemaal leeft.
 

Image
De Dommel stroomt door Het Groene Woud. ARK werkt hier aan een natuurrijke toekomst.

Praktisch

Struintochten gaan over ongebaande paden, dus trek stevige, waterdichte schoenen of laarzen en een lange broek aan.

Deelname is gratis en uitsluitend voor deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Maximaal twee personen per aanmelding. Maximaal 30 personen per struintocht. Vol is helaas ook echt vol.