Ben je tussen de 16 en 35 jaar oud en wild van natuur die haar eigen gang kan gaan? Wil je onderzoeken wat jij kan bijdragen aan meer wilde natuur in Nederland? Sluit je dan aan bij het Jonge Rewilders-netwerk van ARK!  

Dit netwerk bestaat uit studenten en jonge professionals die een bijdrage willen leveren aan meer wilde natuur in Nederland. Leer over de principes van rewilding, kom in contact met rewildingsexperts, gelijkgestemden en organiseer samen activiteiten  in natuurgebieden waar de natuur haar eigen weg kan volgen!  
 
ARK Rewilding Nederland vindt het belangrijk om jonge mensen bij haar werk en missie te betrekken. We willen jongeren graag bekend en vertrouwd maken met de kracht, het belang en de schoonheid van écht wilde natuur in Nederland. Daarom bouwen we aan een netwerk van Jonge Rewilders: een ontmoetingsplek in het veld én digitaal. 

Doe mee! 

Bouw met ons mee aan een wilder Nederland en sluit je aan bij het Jonge Rewilders-netwerk! Volg ook de online community op LinkedIn. Hier vind je het laatste rewildingsnieuws en blijf je op de hoogte van leuke (meestal gratis) activiteiten. We zien je ook graag op de socials, via Instagram delen wij nieuws en zien wij graag wat jou bezig houdt in de natuur. Vergeet ons niet te taggen als je posts maakt en maak gebruik van #rewilding! Samen laten we zien wat voor moois er is en wat er nog komen kan.

Activiteiten 

Er zijn al diverse inspirerende activiteiten georganiseerd voor leden van dit netwerk. Het liefst gaan we naar buiten en bezoeken we één van onze zeven voorbeeldgebieden. Bijvoorbeeld een snorkelexcursie, een boomplantdag, een terugkomdag voor oud-stagiaires op het Eiland van Brienenoord en een fantastische dag in de Millingerwaard. Sommige activiteiten worden samen met jongerenorganisaties georganiseerd zoals NJN en JNM. 

Rewildingswerkplaats

ARK startte dit voorjaar met een uniek project: we nodigen jongeren uit zélf aan de slag te gaan met rewilding. Hiervoor stellen we twee stukken grond ter beschikking in het natuurgebied Het Groene Woud: de Rewildingswerkplaats! Er gaan 12 jongeren aan de slag! Volg de ontwikkelingen via de LinkedIn pagina van de Jonge Rewilders

Rewilding in jouw onderwijsprogramma 

Voor opleidingen, studie-en studentenverenigingen verzorgt ARK Rewilding Nederland al jaren gastlessen, excursies in onze voorbeeldgebieden.

> Ook bieden we stageplekken aan.  
Jaarlijks lopen er tientallen studenten stage of doen onderzoek bij ARK.  

Lid worden

Je bent: 

  • tussen de 16 en 35 jaar oud 
  • woonachtig in Nederland
  • leergierig naar rewilding en wil je inzetten voor meer wilde natuur in Nederland

Als lid van het ARK Jonge Rewilders netwerk krijg je toegang tot:

  • de Signalgroep en LinkedIngroep waar je vragen over rewilding kunt stellen aan andere jonge rewilders en het team van experts van ARK Rewilding Nederland
  • toegang tot (online) evenementen
  • algemene ondersteuning bij het initiëren van rewildingsinitiatieven
  • in oprichting: de Jonge Rewilders bibliotheek, waarin je jouw eigen werk (thesis en/of onderzoek) in de schijnwerpers kunt zetten, én het werk van andere Jonge Rewilders kunt bekijken

Meld je hier aan!