Wilde Kat Excursie 1 juni

Datum
1 juni 2024
18:00 - 20:00 uur
Locatie

De Plaetse 71A
5591 TX Heeze
Nederland

Inschrijving
Het formulier is gesloten.
Contactpersoon

Ontdek welke belangrijke rol de wilde kat speelt in de natuur én wat we hier doen om de soort zich thuis te laten voelen. Misschien heb je geluk, en spot je onderweg een ree of een das!

Een kleine populatie wilde katten leeft in het zuiden van ons land. Hier hebben zij een landschap gevonden die voldoet aan hun hoge eisen. Op dit moment is er voor de kat nog weinig ruimte om uit te breiden naar andere delen van Nederland. Dat kan anders en daarom wordt in Brabant hard gewerkt aan het verbeteren van ecosystemen.

Wilde katten stellen hoge eisen aan hun leefomgeving. Dat betekent dat als het goed is voor de wilde kat, veel andere soorten er ook van profiteren. De kern van ons werk is dan ook het herstellen van het ecosystemen. De wilde kat en andere soorten kunnen dan volgen. 

In Zuidoost Brabant zorgen Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants Landschap, Zoogdiervereniging en ARK Rewilding Nederland samen voor natuur waar de wilde kat zich thuis kan voelen. En zodra de wilde kat zuidoost Brabant bereikt, dan zijn we er zo goed op voorbereid! 

Excursieleider: Elze Polman (Zoogdiervereniging)

Locatie: Strabrechtse Heide & Kleine Dommeldal 
Verzamelen bij parkeerplaats Natuurpoort De Plaetse. 

De excursie is gratis maar aanmelden is wel verplicht. 
Bij te weinig deelnemers kan de excursie helaas niet doorgaan. De maximale groepsgrootte is 20 personen.