Caroline van der Mark

Caroline van der Mark

Over Caroline

Caroline is een echt buitenmens. Naast wandelen over ongebaande paden trekt het water altijd: zwemmen, snorkelen, duiken zijn belangrijke hobby’s. Ze werd in haar jeugd gegrepen door de schoonheid, maar ook de kwetsbaarheid van een vis, bij de eerste hengeloogst van haar broertje. Die ervaring maakte dat ze mariene biologie ging studeren. Dat bracht haar in het voetspoor van Darwin, naar de Galapagos- eilanden en vervolgens ook naar andere eilanden en natuurbeschermingsgebieden. Zo is ook het rivierengebied belangrijk voor haar geworden. 

Ze inspireert bij ARK Jonge Rewilders, studenten en ook kinderen tijdens veldlessen. Ze hoopt meer mensen naar buiten te halen en zo samen verbinding te zoeken met de natuur. Ze wil graag de vissen meer ‘op het podium hijsen’, door te vertellen over de bijzonderheden van vissen en hun leefomstandigheden. Ze gelooft in de kracht van verhalen. 

Caroline heeft een talent voor genieten. Ze is enthousiast, ze leest graag en veel, kan snel denken en heeft fantasie. Zingen, piano en saxofoon spelen horen er ook bij. Ze heeft een brede natuurkennis, leert er nog altijd graag bij en ze deelt kennis graag met anderen. Samen op pad met ARK-collega’s is inspirerend want, zoals ze het zelf zegt: “Samen weten we alles”.