Cursus Kempen~Broek

18-02-2014

Kijk jij ook graag naar planten en dieren? Kan je genieten van wat er leeft in de natuur? Wil je je steentje bijdragen bij het in kaart brengen van planten en dieren in het Kempen~Broek, maar weet je niet waar en hoe je moet beginnen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.
De cursus is bedoeld voor enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen bij het registreren van planten en dieren. Voel je je echt nog een groentje? Niet nodig. Het is echt niet zo moeilijk als het klinkt en je hoeft zeker geen wetenschapper te zijn. Je begint bij het begin en je leert al doende. De cursus vindt plaats in 2014.

Biodiversiteitsweekend

Als kers op de taart organiseren we 14 en 15 juni een biodiversiteitsweekend. Dat weekend concentreren we ons op één gebied (het grensgebied Smeetshof-Wijffelterbroek-Kettingdijk-Stramprooierheide-Areven) en willen we in korte tijd zoveel mogelijk soorten inventariseren. We gaan ons vooral toeleggen op muizen, vleermuizen, dagvlinders, libellen, planten bijen en wespen. Daarvoor hebben we zowel specialisten als nieuwe vrijwilligers nodig.

Praktische afspraken

Zowel voor de cursus als voor het biodiversiteitsweekend, graag inschrijven voor 3 april bij Els Peusens, Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw, els@rlkm.be, +32 89 65 56 92,www.kempenbroek.eu.

De lessen vinden telkens plaats op vrijdagavond, van 19.30u.-22u. in het Mariahof, einde Mariahofstraat, Bree.
De excursies zijn gepland op zaterdagochtend van 9u tot 12u. De afspraakplaats wordt telkens meegedeeld op de lesavonden.

Kostprijs cursus 50 euro.

Vr 25/04: introductieles: Wat is Kempen~Broek? Wie is wie in Kempen~Broek?
Vr 02/05: Les moerassen in al hun vormen, vijvers, beken
Za 03/05: Excursie Smeetshof-Wijffelterbroek
Vr 09/05: Les heide en stuifduinen
Za 10/05: Excursie Weerter- en Budelerbergen en Tungelerwallen
Vr 16/05: Les landbouwlandschap: het kleinschalige landbouwlandschap
Za 17/05: Excursie St. Maartensheide
Vr 23/05: Les Monitoring: hoe doe je dat? Welke zijn de belangrijkste soorten?
Za 24/05: Excursie Stramprooierbroek