Cursus 'Roofdiersporen'

07-01-2014

Om zoveel mogelijk waardevolle waarnemingen van bijzondere roofdieren te registreren, organiseert ARK Natuurontwikkeling een cursus 'Roofdiersporen'. In deze cursus leert u sporen van roofdieren te ontdekken en herkennen, maar ook ze zodanig te documenteren dat ze bruikbaar zijn als betrouwbare verspreidingsgegevens.

Het kan niemand ontgaan zijn; wolven zwerven door buurland Duitsland en vertonen zich steeds dichter bij de Nederlandse grens. Er duiken meer en meer meldingen op van wilde kat. Zelfs een lynx kan niet worden uitgesloten in ons grensgebied en ook boommarter en otter staan te trappelen voor de Zuid-Limburgse grens. Helaas is het vaak moeilijk om vast te stellen of we echt zien wat we menen te zien, en soms is onze waarneming wel correct maar ontbreekt voldoende bewijs om ze als zodanig te kunnen beschouwen. Om die reden organiseert ARK een cursus 'Roofdiersporen'.

Bent u geïnteresseerd in deze cursus, komt u veel in de natuur in Limburg of de grensstreek, en bent u bereid uw waarnemingen te delen? Meldt u dan aan voor de cursus via hetinschrijfformulier. 

De data voor de theorie-avonden zijn 13 en 27 februari en 19 en 27 maart 2014. Daarnaast worden twee excursies georganiseerd waarvan de data nog vastgesteld worden. Van deelnemers wordt verwacht dat ze alle theorie-avonden en een excursie aanwezig zijn. De cursus vindt plaats in Zuid- of midden-Limburg, de locatie wordt later bekend gemaakt. Kosten voor de cursus bedragen € 10,-.

Anke Brouns kan u meer informatie geven over de cursus.