Dwaalfilm Delta online

27-03-2014

Filmische zwerftocht op internet trok al bijna een miljoen kijkers!

De succesvolle Dwaalfilm doet een nieuwe regio aan. In veertig filmpjes wordt het meest dynamische gebied van Nederland in beeld gebracht: de Delta. Wereld Natuur Fonds, ARK Natuurontwikkeling en de Coalitie Natuurlijke Klimaatbuffers laten met Dwaalfilm Delta zien dat Nederland een unieke delta heeft. In de komende jaren zetten de organisaties zich in om de delta meer natuurlijk, klimaatbestendig én economisch vitaal te maken. Dwaalfilm vertelt een verhaal over natuur, recreatie, economie en veiligheid, maar bovenal over de schoonheid van de delta. De veertig nieuwe filmpjes zijn op 27 maart in theater het Lantarenvenster in Rotterdam in première gegaan. Alle filmpjes zijn nu voor iedereen te zien op www.dwaalfilm.eu.

Video URL
Dwaalfilm.eu: Kwade Hoek duinvegetatie

Een van de vele filmpjes uit de Dwaalfilm. Dwaalfilm is een beeldenjukebox op internet, met filmpjes van maximaal een minuut. Interactief, dus als kijker bepaal je zelf je dwaaltocht langs getijdengeulen en Schotse Hooglanders, door de dynamiek van Biesbosch tot Kwade Hoek, langs kraamkamers voor vissen, het nest van de zeearend en vele andere delta-onderwerpen.

Dwaalfilm is nieuw voor de delta, maar niet voor Nederland. Drie jaar geleden ging Dwaalfilm Waal online. Begin 2013 Dwaalfilm Maasvallei. Bijna een miljoen bezoekers vergaapten zich sindsdien aan ruim 150 prachtige filmpjes geschoten langs Waal, Maas en Rijn. Genieten van natuurverhalen uit je luie stoel: het bleek een schot in de roos. Met de veertig filmpjes over de Delta is dan ook een fraaie start gemaakt met een beeldverhaal dat wil uitgroeien tot hét filmisch epos van de Nederlandse rivieren.

Dwaalfilm is een productie van het filmbedrijf Rombus. Dwaalfilm Delta kwam tot stand in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling, de Coalitie Natuurlijke Klimaatbuffers, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Wereld Natuur Fonds.