Slapen onder sterren

26-05-2014

Beleef een unieke nacht in de natuur van het Kempen~Broek. In de nacht van vrijdag 13 juni op 14 juni organiseert ARK Natuurontwikkeling in het Kempen~Broek “slapen onder de sterren”. Een bijzondere nachtbelevenis over bushcraft, survivallen, sterren en spannende nachtdieren.


ARK Natuurontwikkeling organiseert een nacht vol avontuur. Samenkomst is om 19.30 uur op de parkeerplaats bij Brasserie Nieuw Vosseven aan de Lochtstraat 28 in Stramproy. Gewapend met slaapzak en proviand, dat zelf meegenomen moet worden, wordt een mooie plek gezocht voor de overnachting.

Daarna volgt uitleg over Bushcraft: overlevingstechnieken in de wildernis. Ook wordt een nachtelijke wilderniswandeling gemaakt en worden vleermuizen gezocht. Dan wordt het tijd om te gaan kijken naar de sterren en te genieten van de geluiden van de nacht.
Zonder tent en in het bos wordt de nacht beleefd op het ritme van de natuur. Slapen met geritsel in de bosjes, ’s morgens wakker worden tijdens zonsopkomst en ontbijten met een vogelconcert.

Deze unieke belevenis mag je niet missen. Ontdek samen deze spannende nacht. Deelname is voor iedereen tussen 6 en 99 jaar. Kosten zijn € 15,- per persoon. Er is plaats voor 20 personen. Opgeven verplicht, vol is vol, en kan bij Ellen Luijks.


ARK is in de gemeente Weert één van de initiatiefnemers van een gebiedsontwikkelingsproject. Door middel van vrijwillige kavelruil krijgen natuur en landbouw de plekken waar beide het best tot hun recht komen. Zo ontstaat een aantrekkelijk landschap voor plant, dier en mens. Het project biedt tevens interessante mogelijkheden tot kavelruil voor agrariërs. In het project werkt ARK samen met Habitura, Rentmeester van Soest en andere partners uit de streek, zoals natuurorganisaties, waterschap, agrariërs en gemeenten.