Vogelexcursie Koedood

07-05-2014

Van 17 tot en met 25 mei is de Nationale Vogelweek. Een week lang is er in heel Nederland van alles te doen op het gebied van vogels. Ook het Zuid-Hollands Landschap doet mee en organiseert met ARK Natuurontwikkeling en de Vereniging Albrandswaards Landschap op woensdag 21 mei een vogelexcursie in Klimaatbuffer Koedood en omgeving. Vooral gezinnen met kinderen zijn van harte welkom.

“Het is belangrijk dat we weten wat er allemaal langs komt vliegen,” vertelt Niek Koppelaar van het Zuid-Hollands Landschap. “Veel vogels hebben er al duizenden kilometers op zitten als ze hier landen. Ze gaan dan op zoek naar voedsel en een plek om te broeden. Dan moet de omgeving natuurlijk wel geschikt voor ze zijn.

De vogels kennen en weten hoe ze leven, is een stap in de goede richting. “Wij merken dat vooral kinderen veel belangstelling ervoor hebben. We hopen dat ze deze avond wat langer op mogen blijven en een leuke en leerzame excursie meemaken.”

De Nationale Vogelweek is een initiatief van Vogelbescherming en Sovon, dat door het Zuid-Hollands Landschap (ZHL), Stichting ARK, en de Vereniging Albrandswaards Landschap van harte wordt ondersteund. Gezamenlijk staan ze klaar om u een geweldige avond te bezorgen.

Deelname aan de vogelexcursie is gratis, aanmelden is verplicht en kan via vogelweek.nl. De excursie start om 19.00 uur op het erf van de boerderij aan de Poelweg 1 in Rhoon. Vanaf 18.45 uur kunt u de fiets of auto parkeren op het erf.

Het dragen van stevige wandelschoenen is aan te raden omdat de 4 kilometer lange wandeling deels over niet altijd even vlak terrein gaat. Ook een verrekijker is natuurlijk handig. De excursie duurt tot ongeveer 21.00 uur. Voor beschermers van het Zuid-Hollands Landschap is er een warme verassing in de vorm van een hippe buff (pasje meenemen). Van overige deelnemers wordt een bijdrage van € 2,50 gevraagd voor de buff. Natuurlijk kun je terplekke beschermer worden van het Zuid-Hollands Landschap, het kost in dit jubileumjaar maar €12,50 (regulier tarief € 20,-) voor het hele gezin en je steunt daarmee het behoud en de ontwikkeling van het natuur- en cultuurlandschap in Zuid-Holland.