Wilderniscafé Maashorst

18-02-2014

Staatsbosbeheer organiseert tot de zomer van 2014 verspreid over het land een aantal Wilderniscafés. Deze talkshows over wildernis in Nederland sluiten aan bij De Nieuwe Wildernis, de spectaculaire natuurfilm die sinds eind september vorig jaar in de bioscoop te zien is. Deze 7e editie van het Wilderniscafé wordt georganiseerd in samenwerking met Stuurgroep De Maashorst en ARK Natuurontwikkeling schuift aan tafel. Het Wilderniscafé De Maashorst vindt plaats op donderdag 20 februari in Theater Markant, Markt 32, 5401 GP, Uden, aanvang 20.00u en is vrij toegankelijk.

Wat is de ware kracht van De Maashorst? Is wildernis in De Maashorst een onontgonnen goudmijn? Is ‘nieuwe wildernis’ alleen goed voor wild of kunnen we er ook andere maatschappelijk vraagstukken mee aanpakken zoals zorg of werkgelegenheid? Er is veel enthousiasme en het bruist van nieuwe initiatieven in De Maashorst. Wat gaan we hiermee doen? Hoe zorgen we dat we doorpakken en samen aan de slag gaan? Deze vragen vormen de rode draad van deze avond en bespreken we met mensen die nauw betrokken zijn bij De Maashorst.

Zo schuiven als tafelgasten onder andere aan: Johan van den Hout, gedeputeerde provincie Brabant, natuurfotograaf Hans Koster, mister Maashorst Jules Iding, ‘natuureconoom’ Tom Bade, ARK-directeur Petra Souwerbren en een aantal karakteristieke Maashorstondernemers.

Verwacht geen zware, inhoudelijke discussies, maar een informerend en inspirerend programma. Live muziek, columns en een goed glas wijn of een heerlijke trappist zorgen voor de vrolijke en informele sfeer zoals dat van een café verwacht mag worden. De bezoeker wordt uitgenodigd actief aan het gesprek deel te nemen aan hét gesprek over wildernis in De Maashorst.

Kijk voor het volledige programma van wilderniscafé De Maashorst op Nieuwewilderniscafe.nl.

Contactpersoon

Meer informatie

Kennislinks