ARK bedankt deelnemers Postcode Loterij!

27-01-2015

Op 26 januari 2015 ontving ARK Natuurontwikkeling tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij een bijdrage van 900.000 euro. Naast deze jaarlijkse bijdrage ontving ARK samen met vijf andere organisaties een bedrag van maar liefst 13,5 miljoen euro voor de realisatie van het project Natuurherstel Haringvliet. ARK is de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij dankbaar! Dankzij hen kan ARK grenzen verleggen voor wilde natuur.

Image
ARK en de Nationale Postcode Loterij
Bijna honderd goede doelen ontvangen dit jaar een schenking van de Postcode Loterij. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maakte de loterij bekend dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 312 miljoen euro doneert aan al deze goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Er zijn extra schenkingen voor onder meer Het Nederlandse Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen en Stichting Vluchteling voor noodhulp en het versterken van de positie van meisjes en vrouwen.

De bijdrage van 900.000 euro zet ARK onder andere in om Nederland klaar te maken voor de komst van de wilde kat en de otter.  ARK zorgt er met partners voor dat de leefgebieden worden hersteld en veilig zijn.  Voor de otter is het bovendien nodig om nieuw bloed in de kleine populatie te brengen. Ook de wolf staat op de drempel van ons land, en ARK streeft samen met de coalitie Wolven in Nederland naar een conflictarm samenleven met wolven.

ARK werkt aan herstel van riviernatuur  langs de Waal, zodat mensen en dieren onbegrensd kunnen dwalen door wilde gebieden. En we kunnen met de bijdrage veldlessen organiseren voor duizenden basisscholieren, onder andere in de natuur op IJsselmonde onder de rook van Rotterdam.

ARK directeur Petra Souwerbren bedankt de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij van harte: “Dankzij de vele deelnemers kunnen goede doelen, waaronder ARK, hun dromen realiseren. De bijdrage van de Postcode Loterij maakt echt het verschil. Met dit geld kan ARK baanbrekende voorbeelden van natuur- en gebiedsontwikkeling starten en verleggen we grenzen voor wilde natuur.”

Lees meer over Natuurherstel Haringvliet in dit nieuwsbericht.

Image
Goed Geld Gala 2015