Groene schatkamers van Europa afgesloten

04-12-2015

De start van Rewilding Europe in 2011 werd mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij voor het project ‘de Groene Schatkamers van Europa’. Het extra project werd aan ARK toegekend. ARK was een van de initiatiefnemers van Rewilding Europe. Het project werd onlangs afgerond en goedgekeurd door de Nationale Postcode Loterij.

Image
Juan Carlos Muños Robredo / Rewilding Europe

Image
Mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij
‘De Groene Schatkamers van Europa’ is ontstaan uit een samenwerking van Wereld Natuur Fonds, FREE Nature, Eurosite en ARK Natuurontwikkeling. Toen de aanvraag in 2010 werd ingediend bestond de naam Rewilding Europa zelfs nog niet. De Nationale Postcode Loterij kende het extra project van 3,1 miljoen euro toe om het project een flinke stap voorwaarts te kunnen laten maken.

Niet veel later werd door de initiërende partners, Wereld Natuur Fonds, ARK, Wild Wonders of Europe en Conservation Capital, geadviseerd om een aparte organisatie op te richten. Rewilding Europe werd in 2011 een zelfstandige stichting met een eigen bestuur. In 2013 werd Rewilding Europe zelf een van de goede doelen van de Postcode Loterij.

´De Groene Schatkamers van Europa´ betekende een kickstart voor Rewilding Europe. In de voorbeeldgebieden van Rewilding Europe werd samen met lokale partners flinke vooruitgang geboekt; niet zonder uitdagingen – pionieren met een nieuwe visie op natuur start immers in de hoofden van mensen en kost soms tijd. Niettemin zijn er volop stappen gezet.

Image
Iberian Ibex Foto Staffan Widstrand - Wild Wonders of Europe

ARK en Rewilding Europe zijn blij met de goedgekeurde afronding van het project ‘Groene Schatkamers van Europa’ en bedanken de Nationale Postcode Loterij voor hun vertrouwen en steun. De komende jaren zal ARK de samenwerking die we hebben met Rewilding Europe voortzetten.

Lees meer over de resultaten van dit project op de website van Rewilding Europe.

Meer informatie

Kennislinks