Levende Rivier op tv

16-12-2015

Aanstaande vrijdag 18 december, 21.10 uur NPO2, presenteert de VARA de documentaire De Levende Rivier; een natuurdocumentaire over de rivieren van de Duitse grens tot de Noordzee. Maker Ruben Smit start zijn reis in de Gelderse Poort en eindigt zijn reis bij het Haringvliet, voorportaal van de Noordzee. Via talloze natuurgebieden langs de rivieren vertelt hij over de natuur, de successen van natuurontwikkeling en vooral over zijn persoonlijke belevenissen.

Video URL
Trailer Levende Rivier

ARK is trots om partner te zijn van De Levende Rivier waarin veel resultaten van het werk van ARK getoond worden. ARK werkt sinds meer dan 25 jaar in de Gelderse Poort waar bijzondere planten en dieren terugkeerden en honderdduizenden toeristen jaarlijks een wandeling maken in de nieuwe natuurgebieden. Steenwaard, Klompewaard, Millingerwaard en de Rijnstrangen zijn enkele gebieden die Ruben Smit bezoekt.

Image

De reis van Ruben eindigt bij het Haringvliet waar hij onder andere Tiengemeten, de Scheelplaat en de Kwade Hoek bezoekt. Met het Wereld Natuur Fonds, Vogelbescherming, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten werkt ARK aan getijdenatuur langs het Haringvliet. Pal onder Rotterdam ontwikkelen we op de overgang van rivier en zee een uniek natuurgebied en toeristische trekpleister waar iconen als zeearend, steur, bruinvis en witsnuitdolfijn zich kunnen. Het Droomfondsproject Haringvliet wordt financieel mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. 

Image
Ruben Smit, maker van De Levende Rivier

De website van De Levende Rivier brengt nu al met fraaie foto’s in beeld hoe rijk de natuur in de Gelderse Poort, het Haringvliet en talloze andere gebieden zoals de Biesbosch is. Prachtige beelden van grote groepen jagende zilverreigers en aalscholvers op het eiland Tiengemeten, honderden brandganzen op het eiland Slijkplaat, zwarte sterns in de Rijnstrangen, zeearenden en spindotters in de Biesbosch. De Levende Rivier wordt uitgezonden op 18 december. Ruben Smit (maker van onder andere De Nieuwe Wildernis) vaart in een kano dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee. Iedere etappe toont een deel van het stroomgebied  van de Rijn waarin het Nederlandse landschap en in het bijzonder, de natuur centraal staat. 

De uitzending van Levende Rivier is vrijdag 18 december, 21.10 uur op NPO2 met herhalingen de volgende ochtend en op 29 dececember.

De volledige documentaire is ook te koop op DVD en Blu-ray via de online shop van Levende Rivier.