Stukje Koedood overgedragen

04-10-2015

Zaterdag 3 oktober heeft ARK Natuurontwikkeling samen met Gemeente Albrandswaard een evenement in klimaatbuffer IJsselmonde georganiseerd. Tijdens deze dag heeft ARK grond overgedragen aan de gemeente Albrandwaard.

Groene overdracht

Tijdens het zonovergoten natuurevenement, waarbij volop werd genoten van de natuur, vond er ook een symbolische grondoverdracht plaats. Tijdens de aanleg van een parkeerplaats is per ongeluk een aantal vierkante meters asfalt op natuurgrond van ARK aangelegd. Om dit op te lossen heeft ARK deze grond overgedragen aan de gemeente. Na de overdracht hield Wethouder Goedknegt een inspirerende speech over het effect van klimaatbuffer IJsselmonde voor de toekomst.

Image
Natuurevenement IJsselmonde

Orchidee├źn

Met uitzicht op de oevers en eilandjes van de Koedood lieten de deelnemers zich informeren over nut en noodzaak van de klimaatbuffer. Maar er was nog veel meer te doen: natuurhutten bouwen, waterdiertjes vangen, broodjes bakken boven een kampvuur en twee struintochten door het natuurgebied.

Het natuurgebied ontwikkelt zich intussen in hoog tempo tot een bijzonder gebied. Zo groeien hier bijvoorbeeld wettelijk beschermde orchidee├źn, maar ook puntig fonteinkruid, een waterplant die in een straal van 30 kilometer rondom Albrandswaard nergens anders wordt aangetroffen.

Video URL
Natuurevenement IJsselmonde

Vrijwilligers

De bezoekers hebben zich mede dankzij de door de lokale Albert Heijn gesponsorde boodschappen prima vermaakt. De gemeentewerf zorgde voor gereedschap en aannemer GKB zorgde voor de wilgentenen. Vrijwilligers hebben zich enthousiast ingezet om ruim 200 boterhammen te beleggen, krentenbollen te smeren en cake te snijden en opgetreden als vuurwachter en huttenbouwer.