Verkenners Kempen~Broek nemen stokje over

26-11-2015

Na 5 prachtige jaren zit de taak van ARK bij de veldlessen in het Kempen~Broek er op. Meer dan 1700 schoolkinderen hebben een unieke natuurervaring gehad in het natuurgebiedje De Graus, en in de klas hebben ze geleerd over de ontwikkelingen in het Grenspark Kempen~Broek.  Ook het komend jaar kunnen schoolklassen weer deelnemen aan dit veldlesproject. ARK geeft het stokje door aan het de Verkenners van GrensPark Kempen~Broek. Er staat een team van 7 enthousiaste en goed voorbereide verkenners klaar om de binnen- en buitenlessen te verzorgen.  ARK is blij dat de veldlessen dankzij hen door kunnen gaan.

Image
Veldles Kempen~Broek

De afgelopen twee jaar hebben de verkenners van GrensPark Kempen~Broek een gedegen voorbereiding van ARK gehad op hun toekomstige rol als begeleider.  Zij hebben in 2014 meegelopen met de activiteiten en zijn in 2015 verder opgeleid. Tijdens de opleiding kwamen o.a. de volgende thema's aan bod:  natuurlijke begrazing, klimaatbuffers, natuurontwikkeling in het Kempen~Broek, het belang van natuur voor de ontwikkeling van kinderen, veiligheid en verantwoordelijkheid, natuureducatie in de praktijk.  Ook werd een handleiding verstrekt. In 2015 hebben de verkenners zelf (een deel van) een veldles en een binnenles uitgevoerd, in aanwezigheid van een ARK begeleider. De verkenners zijn zeer positief over de begeleiding door ARK, en ook over de opzet van de veldlessen. Ze hebben er veel zin om komend jaar de schoolklassen te bezoeken en veldlessen te begeleiden!

Het veldlesprogramma is bedoeld voor kinderen uit de bovenbouw van basisscholen uit de directe omgeving, zowel in Nederland als in BelgiĆ«. Meer informatie kunt u krijgen bij Els Peusens,  els@rlkm.be.  

Lees hier het verslag van de veldlessen in 2015.

Meer informatie op www.kempenbroek.eu.

Contactpersoon