Wolf op Wildlife Film Festival

07-10-2015

Tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam presteert Wolven in Nederland: Germany's Wild Wolves - as they really are. Een film van Sebastian Koerner. De film zal vertoond worden op vrijdag 30 oktober. 

Wolven worden gezien als heersers van de wildernis. Voor de één zijn ze gevaarlijke beesten en voor de ander zijn ze mythische wezens. Velen zijn gefascineerd door de strikte hiërarchie, die in de roedels zijn waargenomen. Hoe leven wolven werkelijk? De wilde wolf is weer terug in Duitsland. De film laat nooit eerder vertoonde beelden zien. Dankzij moderne GPS halsbanden waren de filmmakers in staat om de weg van enkele jonge wolven uit een roedel te volgen. Enkelen zochten dichtbij ruimte om een nieuw gezin te stichten, en anderen probeerden zelfs het grondgebied van een al gevestigde wolf te veroveren. De film laat ook zien hoe wilde wolven in Yellowstone National Park in de VS jagen. De film rekent af met het modern sprookje over deze fascinerende wilde dieren die dankzij strikte beschermingsmaatregelen weer een belangrijke rol spelen in de Duitse natuur.

Wolven in Nederland zal een korte inleiding verzorgen bij deze film.

Meer informatie en voorverkoop via Wildlife Film Festival Rotterdam.

Image
Wolf, still Sebastian Koerner

Wolven in Nederland streeft naar een conflictarm samenleven met wolven. Wolven in Nederland is een samenwerking van Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, FREE Nature, Koninklijke Jagersvereniging, IVN, IFAW, Studio Wolverine, Rewilding Foundation en de Zoogdiervereniging.