Dwaalfilm Geuldal online

26-05-2016

De succesvolle Dwaalfilm doet een nieuwe regio aan. Sinds vandaag is de Geul toegevoegd aan de alsmaar uitdijende Dwaalfilm. Het riviertje de Geul is gevolgd van bron tot monding. Reis vanuit je luie stoel naar de Geul en volg dit unieke riviertje.

Image
Geul bij Wijlre - Bob Luijks

De mooiste en interessantste delen van de Geul zijn in beeld gebracht. Van de bronnen van de Geul bij Lichtenbusch, via de zinkmijnen bij Moresnet, velden vol wilde narcissen in het Dal van de Hohn, dotters in hangende veentjes bij Wolfhaag, woeste bochten bij Partij, wilde runderen bij Stokhem, forellen in het centrum van Valkenburg en moerassen bij Ingendaal tot aan de monding van de Geul in de Grensmaas bij Voulwames.

Tijdens de dwaaltocht op Dwaalfilm kom je bijzondere soorten tegen zoals waterspreeuw, ijsvogel, gele kwikstaart, zinkviooltje, wilde narcissen, wilde kat, hazelmuis, weidebeekjuffer, geelbuikvuurpad en grote grazers. En ook genietende mensen in het vijfsterrenlandschap van het Geuldal.

Dwaalfilm is nieuw voor het Geuldal, maar niet voor Nederland. Vanaf de Geul kun je digitaal verder reizen via de Grensmaas naar het Kempen~Broek en van de Gelderse Poort tot in de Delta en Noordzee.

De Dwaalfilm is een productie van Rombus. Dwaalfilm Geuldal is onderdeel van het project Geuldal, catwalk voor Europese topnatuur dat mogelijk werd gemaakt door de Nationale Postcode Loterij

Contactpersoon