Nieuwe wandelkaart Geuldal

15-09-2016

Grenzenloos genieten in het bijzondere Geuldal tussen Gulpen en het Belgische Kelmis. Dat kan nu met de nieuwe wandelkaart Dwalen langs de Geul die door ARK Natuurontwikkeling is uitgegeven. Met de wandelkaart kun je eindeloze wandelingen maken door het Geuldal in Nederland en België. Op de achterzijde staat een bijzondere gedetailleerde kaart van het Geuldal bij Sippenaken en Plombières.

Image
Zinkviooltje

Slingerend baant de Geul zich een weg door de heuvels van het Drielandenpark. Eerst als een klein stroompje. Later als een echt riviertje dat ten noorden van Maastricht in de Grensmaas uitmondt. Bijna zestig kilometer is de Geul onderweg en maar liefst 250 meter is de afdaling die ze maakt. Het is een bruisend riviertje met vaart.

De Geul vormt een belangrijke natuurlijke verbinding. De Geul schakelt de Eifel en de Ardennen aan Nederlandse natuurgebieden. Een belangrijke verbinding voor waterdieren zoals forel en geelbuikvuurpad, maar ook voor landdieren zoals wilde kat en boommarter.

Het Geuldal biedt ook de wandelaar een unieke verbinding. Deze kaart neemt de wandelaar mee op het traject van de Geul tussen Kelmis en België en het Nederlandse Gulpen.

Bij Sippenaken en Plombières ligt een nieuwe natuurgebied dat is ontstaan dankzij steun van de Nationale Postcode Loterij. Meer over dit fraaie natuurgebied lees je hier. Dit nieuwe natuurgebied wordt uitgelicht met een bijzondere kaart die uitnodigt om dit stille dal te bezoeken.

Image
Dwalen langs de Geul, wandelkaart

De kaart Dwalen langs de Geul is voor 3 euro te koop bij een groot aantal recreatie- en horecaondernemers en bij de VVV kantoren in Zuid-Limburg. De kaart is ook online te bestellen in onze webwinkel.

Image
Dwalen langs de Geul, wandelkaart, topografische kaart

 

Contactpersoon