Proefexcursies naar wisenten geslaagd!

10-06-2016

ARK heeft samen met FREE Nature in 3 weken tijd 12 proefexcursies georganiseerd naar de wisenten in De Maashorst. En de resultaten waren positief! De wisenten lieten zich goed bekijken, al hielden ze de bezoekers wel goed in de gaten. Dit betekent dat er gestart kan worden met publieksexcursies.

Ongeveer 80 leden van de natuurorganisaties uit De Maashorst deden mee en konden de wisenten vanaf een afstand tussen de 50 en 100 meter bekijken. De wisenten gingen vooral door met grazen, maar ze hielden de groepen nauwlettend in de gaten. Men was onder de indruk van de dieren.

Image
Wisent Maashorst, foto: Maurice van Doorn

Ook voor de nieuwe Maashorst-rangers was het spannend. Zij begeleidden samen met een ervaren gids voor het eerst de excursies in het wisentgebied. Daarnaast oefenden ze om de reacties van de wisenten op de bezoekers vast te leggen voor onderzoek naar het gedrag van de dieren. Alles verliep soepel en alle proefexcursies zijn dus met succes afgerond.

Dit betekent dat er vanaf nu tweemaal per week excursies voor het publiek gehouden worden. De excursies worden georganiseerd door Natuurcentrum De Maashorst en begeleid door de Maashorst-rangers. Meer informatie hierover vindt u op www.natuurcentrumdemaashorst.nl. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de excursies.

ARK en FREE gaan nu door met proefexcursies voor wandelaars met aangelijnde hond, mountainbiker en ruiter. Als de resultaten hiervan ook positief zijn worden de publieksexcursies hiermee uitgebreid.

Contactpersoon