Wereldhavendagen op de Landtong Rozenburg

25-08-2016

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam is ARK samen met FREE Nature op 3 en 4 september aanwezig bij het EIC Mainport Rotterdam op de Landtong Rozenburg. Ben je benieuwd naar de natuur op de Landtong Rozenburg? Kom dan naar het EIC!

Al sinds 2000 grazen er Schotse hooglanders op de Landtong in Rozenburg. En in 2007 kwamen daar de konikpaarden bij. Tijdens de Wereldhavendagen geven we uitleg over de grote grazers op de Landtong. Waarom lopen ze hier, wat eten ze en hoe wordt omgegaan met zieke dieren. We zijn de hele dag aanwezig in een kraam en om 15:00 uur is er een excursie naar de Schotse hooglanders.

De excursies op de Landtong worden georganiseerd door FREE Nature in samenwerking met ARK en vrijwilligers van het IVN. Op zaterdag 3 en zondag 4 september zijn er drie struintochten gepland. Om 11.00 uur start de struintocht “Struinen op de Landtong”. Deze stoere wandeltocht gaat naar de mooiste plekjes van dit bijzondere natuurgebied. Deze tocht is geschikt voor alle leeftijden. Om 13.00 uur is het de beurt aan de stoere kinderen tot 12 jaar, maar stoere ouders zijn ook welkom!. Speciaal voor hen staat er een safaritocht op de planning. En om 15.00 uur is er een excursie naar de Schotse hooglanders. Bij alle tochten gaan we van de gebaande paden af. Een lange broek en stevige schoenen of laarzen zijn een must! Deelname aan de excursies is gratis, aanmelden bij het kraampje.

Het EIC is beide dagen geopend van 9.30 – 17.00 uur. Binnen is van alles te beleven en te zien van de haven. Adres: EIC Mainport Rotterdam, Noordzeeweg 6, 3181ML Rozenburg, havennummer 5325.

Meer informatie over FREE Nature en meer informatie over Landtong Rozenburg en op landtongrozenburg.nl.

Bekijk het volledige programma van de wereldhavendagen op wereldhavendagen.nl.