9 september Open Grensmaasdag

03-09-2017

Consortium Grensmaas en Rijkswaterstaat Maaswerken organiseren zaterdag 9 september in samenwerking met de gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren, de natuurorganisaties, en tal van lokale verenigingen de Open Grensmaasdag. De werklocatie Trierveld, met zijn adembenemende vergezichten, vormt van 10 tot 17 uur het decor voor een dag boordevol activiteiten. Boeiend voor jong en oud. Trierveld ligt aan de Parallelweg tussen Schipperskerk en Illikhoven (gemeente Sittard-Geleen),

Tijdens de open dag kunnen bezoekers alle facetten van het werk aan en rond de Limburgse Maas in het kader van het project Grensmaas beleven: de imposante rivierverruiming, de winning van grind met bijzonder materieel, het ontstaan van een pittoresk eilanddorp en de ontwikkeling van nieuwe, spectaculaire riviernatuur. Er zijn rondvaarten, huifkartochten, mini-excursies, een markt met natuur en cultuur, spe(e)lactiviteiten, muziek en nog veel meer.

Image
Grensmaas Borgharen

Al sinds 1989 is ARK betrokken bij de plannen voor een metamorfose van de Grensmaas. Het duurde meer dan vijfien jaar eer de gedurfde plannen voor de Grensmaas werden omgezet in een project. Maar inmiddels loopt het Grensmaasproject al ruim tien jaar. Het is het grootste rivierproject van Nederland. ARK laat graag, samen met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer, de natuur die het project oplevert, aan de bezoekers zien. Natuurmonumenten zal straks de beheerder zijn van de nieuwe natuur langs de Maas bij Trierveld.

Het is de allereerste keer dat Consortium Grensmaas de werklocatie in Sittard-Geleen voor het publiek openstelt. Eerdere open dagen waarden in Itteren en Borgharen (gemeente Maastricht). Hier zijn inmiddels vrij toegankelijke natuurgebieden te bewonderen, waar ARK (op aanvraag) rondleidingen geeft.  Staatsbosbeheer is hier de beheerder.

De Open Grensmaasdag in Trierveld is gratis. Bezoekers ontvangen twee consumptiebonnen.  Er is parkeergelegenheid, maar geadviseerd wordt om met de fiets te komen.

Meer informatie over het programma en het laatse nieuwe op de website van Consortium Grensmaas.

De Grensmaas is ook vanuit je luie stoel te bezoek. Kijk de Dwaalfilm Maasvallei online.

Video URL
Dwaalfilm.eu: De Maas bij Borgharen mag weer vrij geulen en grindbanken vormen.

Contactpersoon