Haringvliet te zien in docureeks bij RTV Rijnmond

19-04-2017

Vanaf zaterdag 22 april is er op RTV Rijnmond een tiendelige Tv-serie te zien over het Haringvliet onder de naam STROOM. Niet alleen laat de serie het mooie Haringvliet zien dat op steenworp afstand van Rotterdam ligt, ook brengt het de vele ontwikkelingen in beeld zoals de activiteiten van het Droomfondsproject Haringvliet. 

Video URL
STROOM Aflevering 1

22 april: aflevering 1 STROOM

De serie wordt gepresenteerd door Jamaine van de Vegt en start iedere zaterdag om 17.30 uur en duurt tot 17.50 uur. Vervolgens wordt het 24 uur lang ieder uur herhaald. In aflevering 1 is onder andere Bas Roels van het Wereld Natuur Fonds aan het woord. Hij vertelt over de monding van de Rijn en Maas en de unieke deltanatuur. Ook brengt Jamaine een bezoekje aan de Haringvlietsluizen en legt Pieter Beeldman van Rijkswaterstaat uit over wat er in 2018 gaat gebeuren wanneer de sluizen op een kier gaan.

Kees Moeliker en Frederique Spigt

Tot slot is er iedere aflevering een kort item van de bekende Rotterdammers Frederique Spigt (zangeres en actrice) en Kees Moeliker (directeur Natuurhistorisch museum). Na de eerdere hit op RTV Rijnmond 'Fauna en Gemeenschap' gaat dit komische duo nu op ontdekkingstocht rond het Haringvliet. In aflevering 1 op zoek naar de grote stern!. 

STROOM wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, het Droomfondsproject Haringvliet, de provincie Zuid-Holland en de samenwerkende gemeenten rond het Haringvliet (Goeree-Overflakkee, Nissewaard, Hellevoetsluis, en het samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard). Het is een productie van Voor de Buis.