Het Laatste Eiland

16-08-2018

Dit najaar gaan de Haringvlietsluizen op een kier en komt er weer een verbinding tussen de zee en rivier. Een nieuw begin voor het Haringvliet en de perfecte aanleiding om het gebied opnieuw te verkennen en onder de aandacht te brengen. Daarom is er op zaterdag 15 september Het Laatste Eiland. Op nog geen 45 minuten van het centrum van Rotterdam laat je je van 12.00 tot 21.00 uur onderdompelen in de natuur, je verrassen door bijzondere programmaonderdelen en de nieuwste muziek acts. De gelimiteerde kaartverkoop is op 15 augustus gestart via www.hetlaatsteeiland.nl.

Nu online

De programmering en het blokkenschema staan nu online. Kijk snel op www.hetlaatsteeiland.nl voor een overzicht van wat je te wachten staat. Zo zijn er tijdens Het Laatste Eiland verschillende excursies door het gebied om op een laagdrempelige manier kennis te maken met natuur. Denk aan een poëtische bootreis door het gebied met de Sterke Verhalen & Slechte Hitjes Rondvaartboot en een Bob Ross schilder workshop met Flo Ross. Probeer een keer Shinrin-yoku (bosbaden voor beginners) of waan je een dag een boer of boerin en leer handmatig dorsen op het ritme van de trommels van Convoi Exceptional. Ontdek de nieuwste muzikale acts met optredens van Donny Benet, Het Gezelschap, Anne Soldaat en meer. Voor wie trek en dorst heeft gekregen zijn er de botanische handgemaakte cocktails van Bloesembar, serveert foodtruck Ratjetoe de lekkerste plantaardige, biologische en streekgebonden gerechten en is Man met Bril Koffie, de beste koffie van Rotterdam, afgereisd naar Het Laatste Eiland. Op dit eendaagse festival vindt men alle ingrediënten voor een onvergetelijke, niet te missen dag. En voor de lucky few is er zelfs de mogelijkheid om te blijven slapen op de camping. Op de website is ook alle praktische informatie over kaartvervoer, vervoer en overnachtingen te vinden.

Gelimiteerde Kaartverkoop

Een dagticket voor Het Laatste Eiland kost € 36,50 per persoon, inclusief pont en € 1,50 service- en transactiekosten. Een campingticket kost € 30,- per persoon, inclusief ontbijt. De excursie prijzen beginnen al vanaf € 3,-.

Milieubewust met de bus naar Het Laatste Eiland

Zonder zorgen en milieubewust naar Het Laatste Eiland! De Festivalbussen rijden fossielvrij en pendelen heen en weer tussen de Rotterdam CS en de pont in Zuid-Beijerland. Daar sluiten we perfect aan op de pont naar Tiengemeten en kan het feest beginnen. Ga voor de dienstregeling naar festivalbussen.nl.

Het Laatste Eiland is ontstaan vanuit het Droomfondsproject Haringvliet en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de Landschapstafel Haringvliet van de provincie Zuid-Holland. In het Droomfondsproject Haringvliet werken zes natuurorganisaties - ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en Wereld Natuur Fonds - aan een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls voor het Haringvliet in aanloop naar het op een kier gaan van de Haringvlietsluizen. Meer informatie: www.haringvliet.nu.