Veldlessen Maashorst gaan door

23-10-2018

Het veldlesproject “Op speurtocht in de Maashorst” is dinsdag 23 oktober officieel overgedragen door ARK Natuurontwikkeling aan Natuurcentrum de Maashorst. De basisschoolkinderen van groep 6/7 van de Albertusschool uit Loosbroek waren erbij. Na de officiële overdracht gingen de kinderen op pad voor een veldles onder begeleiding van ARK en het Natuurcentrum.

Genodigden mochten mee met de kinderen om samen van alles te ontdekken in de natuur. Ze gingen op zoek naar sporen, ontdekten welke planten veel door dieren gegeten worden, vingen een dikke bruine kikker en onderzochten poep met behulp van een speciale poep-onderzoekplaat. Omdat de kinderen al een voorbereidende les in de klas hadden gehad over natuurontwikkeling in de Maashorst, wisten ze de volwassenen veel te vertellen. Bijvoorbeeld dat taurossen een soort koeien zijn die hier vrij rondlopen en dat je daar 50 meter afstand van moet houden en je rustig moet gedragen. De dieren zelf werden tot grote vreugde van de kinderen ook gespot tijdens de buitenles!

Image
Veldles op de Maashorst

De veldlessen in natuurgebied de Maashorst bij Bernheze, Uden, Landerd en Oss, zijn in 2015 opgestart door ARK Natuurontwikkeling, in nauwe samenwerking met Natuurcentrum De Maashorst. Bijna 1500 kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen uit de buurt werden via dit project al op een avontuurlijke betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe natuur in het gebied. En in hun kielzog nog eens zo’n 400 volwassenen (leerkrachten, begeleidende ouders, opa’s en oma’s). Na vier jaar draagt ARK het veldlesproject over aan Natuurcentrum de Maashorst. De veldlessen gaan dus door! Ze worden opgenomen in het programma-aanbod van het natuurcentrum.

Contactpersoon