Livestream Dood doet Leven meer dan 173.000 keer bekeken

23-05-2019

Bij natuurplatform BuitenGewoon van Omroep Gelderland kreeg je de eerste vijf maanden van dit jaar een uniek inkijkje in de Gelderse natuur: hoe dood ook weer doet leven. Samen met ARK en Staatsbosbeheer konden mensen live meekijken naar de aftakeling van een aangereden ree, die in de Ooijpolder bij Nijmegen terug werd gegeven aan de natuur.

Vijf maanden lang stond er een camera gericht op een dood ree die online via een livestream te zien was. Meer dan 173.000 keer werden de beelden bekeken. Hoewel de kijkers soms best lang moesten wachten totdat er een aaseter langskwam, werden de vaste kijkers onder andere beloond met: vossen, konikpaarden, muizen, ree├źn, fazanten, buizerd, galloway en eksters.

Video URL
Compilatie Dood doet Leven-livestream

Dood doet Leven

Dode dieren zijn onmisbaar in de natuur. Het is eten en gegeten worden. Tal van zeldzame dieren zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van grote kadavers. Het laten liggen van grote dode dieren in de natuur is echter ongebruikelijk in Nederland. Omdat veel dode dieren niet in de natuur terugkeren, hebben soorten die van aas afhankelijk zijn het behoorlijk moeilijk. Raaf en zwarte wouw zijn bijvoorbeeld nog steeds zeldzaam. Dood doet Leven zet zich in voor de terugkeer van dode dieren en grote aaseters in de natuur. Zo worden aangereden dieren niet verwijderd, maar teruggebracht naar de natuur waar zij vandaan komen.

Contactpersoon