Maak kans op gratis entreetickets voor Diergaarde Blijdorp

13-12-2019

Verzamelaars van de muntencollectie Wildlife in Nederland maken kans op twee gratis entreetickets voor Diergaarde Blijdorp! De eerstvolgende penning in de Wildlife in Nederland collectie van de Koninklijke Munt, is die van de Europese steur! Op 5 penningen met de steur staat het woord ‘Wildlife’ in de rand. Deze 5 exemplaren worden willekeurig verstuurd naar mensen die reeds ingeschreven staan voor de Wildlife in Nederland Collectie en mensen die zich voor de collectie inschrijven vóór 10 januari 2020, 12:00 uur. Heeft jouw steur penning ‘Wildlife’ in de rand staan? Dan heb je twee gratis entreetickets gewonnen voor Diergaarde Blijdorp, geldig in 2020!

Meld je aan door een e-mail te sturen naar online@royaldutchmint.com! Bekijk de actievoorwaarden voor meer informatie. Heeft jouw steur penning geen ‘Wildlife’ in de rand staan? Niet getreurd, er komen nog meer leuke winacties aan! Hier wordt later meer over bekendgemaakt. Wil je niks missen? Schrijf je dan snel in voor de Wildlife in Nederland Collectie en maak daardoor automatisch kans!

Europese steur

Diergaarde Blijdorp is de eerste dierentuin in West-Europa waar de zeldzame Europese Atlantische steur te bewonderen is. Deze oervis, die nog meer bedreigd is dan de reuzenpanda, leefde duizenden jaren lang in Nederland. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd echter de laatste steur gevangen en gedood. Sinds 2010 werken het Wereld Natuur Fonds, ARK Natuurontwikkeling, Sportvisserij Nederland en Diergaarde Blijdorp samen aan de terugkeer van de Europese steur in de Rijn, ooit één van de belangrijkste rivieren voor de steur. Het werk wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en het Europese programma LIFE IP Deltanatuur.

In 2012 keerde de Europese steur voor het eerst terug in de Nederlandse rivieren na meer dan 50 jaar afwezigheid. Door het laten zien van de Europese steur in het Oceanium, probeert Diergaarde Blijdorp Blijdorp haar bezoekers bewust te maken van de bijzonderheid en de waarde van deze inheemse trekvis en het werk aan het herstel van deze zeldzame soort in Nederland.

Video URL
Steuren in Diergaarde Blijdorp

Wildlife comeback

De steur is één van de dieren in de collectie ‘Wildlife in Nederland’ die terugkeren in de Nederlandse natuur. Het gaat om soorten die zeldzaam zijn, in hun voortbestaan worden bedreigd en daarom vaak op de Rode Lijst staan. Het is dus echt een feestje als deze zeldzame insecten, vogels en andere dieren weer zijn te vinden in Nederland.

Image
Verzamelmap Wildlife in Nederland collectie

De penningencollectie van de Koninklijke Munt bevat twaalf bijzondere, teruggekeerde dieren in de Nederlandse natuur die in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling zijn gekozen; wolf, zeearend, bever, rivierrombout, wisent, steur, kraanvogel, wilde kat, vliegend hert, otter, konikpaard en koninginnenpage. Het gaat om dieren die profiteren van de ontwikkeling van nieuwe, robuuste en dynamische natuurgebieden zoals de Millingerwaard. Door verbindingen tussen deze gebieden kunnen de dieren zich ook beter verplaatsen en zich aanpassen aan veranderingen.