Nieuwe muntencollectie Wildlife in Nederland

12-04-2019

In de nieuwe serie munten van de Koninklijke Nederlandse Munt is er aandacht voor wilde dieren die hun plek in de natuur aan het terugwinnen zijn. Het gaat om dieren die profiteren van de ontwikkeling van nieuwe, robuuste en dynamische natuurgebieden. Door verbindingen tussen deze gebieden kunnen de dieren zich ook beter verplaatsen en zich aanpassen aan veranderingen. In samenwerking met ARK Natuurontwikkeling zijn voor de collectie ‘Wildlife in Nederland’ twaalf dieren uitgekozen die worden weergegeven op twaalf penningen.

Wildlife comeback

De collectie ‘Wildlife in Nederland’ richt zich op de terugkeer van dieren in de Nederlandse natuur. Ze zijn zeldzaam, worden in hun voortbestaan bedreigd en staan daarom vaak op de Rode Lijst. Het is dus echt een feestje als zeldzame insecten, vogels en andere dieren weer zijn te vinden in Nederland. De collectie bevat twaalf bijzondere, teruggekeerde dieren in de Nederlandse natuur; wolf, zeearend, bever, rivierrombout, wisent, steur, kraanvogel, wilde kat, vliegend hert, otter, konikpaard en koninginnenpage.

Verzameling

In deze collectie kunnen de twaalf penningen verzameld worden in combinatie met een verzamelmap met de kaart van Nederland die leerzame informatie over de dieren bevat. Zo wordt het verzamelen nog leuker en informatiever. De penningen worden exclusief geproduceerd door de Koninklijke Nederlandse Munt in een beperkte oplage. Hoewel de Koninklijke Nederlandse Munt vooral bekend is van onze euromunten, gaat het bij deze penningenverzameling niet om wettige betaalmiddelen.

Kijk hier voor details en kosten. De eerste levering is vanaf mei 2019 en starter is het dier dat maandelijks de kranten haalt: de wolf!