Win gratis entreetickets voor GaiaZOO!

05-10-2020

Schrijf je nu in voor de Wildlife in Nederland Collectie en maak op kans op twee gratis entreetickets voor GaiaZOO te Kerkrade, Limburg!

Wildlife in Nederland

De ‘Wildlife in Nederland Collectie’ van de Koninklijke Munt richt zich op de terugkeer van dieren in de Nederlandse natuur. Het gaat om soorten die zeldzaam zijn en vaak in hun voortbestaan worden bedreigd. De verzameling bestaat uit twaalf uitgiften, die elk een ander dier tonen. In de collectie verzamel je onder andere de Europese steur, de wilde kat en het konikpaard. Bovendien ontvang je een educatieve en handige verzamelmap bij de derde levering. Op de eerstvolgende penning van de collectie staat de Europese otter afgebeeld. In samenwerking met GaiaZOO organiseert de Koninklijke Nederlandse Munt een winactie.

Image
Verzamelmap Wildlife in Nederland collectie

De otter

De otter was in Nederland uitgestorven, maar is nu weer bezig met een opmars. ARK Natuurontwikkeling werkt aan herstel van otterleefgebied, het otterveilig maken van kruispunten van wegen en watergangen en aan het bijplaatsen van otters om een brede genetische basis te waarborgen. Momenteel leven er naar schatting ongeveer 300 otters in Nederland. In GaiaZOO is in 2015 achter de schermen in samenwerking met ARK een fokprogramma voor de Europese otter opgezet . Enkele otters die hier geboren werden, zijn in het wild uitgezet. Voor de schermen kunnen bezoekers in GaiaZOO zien hoe de otter dankzij zijn aangepaste lichaamsbouw gracieus door het water beweegt.

Win twee gratis entreetickets

Onder de verzamelaars van de Wildlife in Nederland Collectie verloot de Koninklijke Nederlandse Munt gratis entreetickets voor GaiaZOO. Op vijf exemplaren van de otter-uitgiften staat het woord ‘Wildlife’ in de rand. Deze exemplaren worden willekeurig verstuurd naar klanten die reeds ingeschreven staan voor de Wildlife in Nederland Collectie én naar mensen die zich voor de collectie inschrijven vóór 30 oktober 2020, 12:00 uur. Heeft jouw penning ‘Wildlife’ in de rand staan? Dan heb je twee gratis entreetickets gewonnen voor GaiaZOO, geldig tot en met 31 december 2021! Je kunt je prijs claimen door een e-mail te sturen naar online@royaldutchmint.com. Lees de actievoorwaarden van deze winactie hier.