Edelhert doodgeschoten in Het Groene Woud

08-04-2021

Eerste paasdag is een dood edelhert gevonden in het Brabantse natuurgebied de Scheeken. Het dode dier werd door wandelaars aangetroffen midden in het open veld aan de Ginnekendijk in Liempde. Volgens de politie is het dier geraakt door een kogelgeweer.

Waarschijnlijk lag het dier er al enkele dagen. Onbekend is wanneer en wie het edelhert heeft geschoten en voor dood heeft achtergelaten. Vermoedelijk heeft het mannelijke hert van zo’n tweehonderd kilo na te zijn geraakt nog even rondgelopen. Terreineigenaar Brabants Landschap heeft inmiddels aangifte gedaan. Mensen die mogelijk iets gezien hebben worden gevraagd zich te melden bij de politie Best-Oirschot.

De edelherten in het Brabantse natuurgebied bij Liempde zorgen met hun specifieke gedrag en graasgewoonten voor een afwisselend landschap waarin allerlei planten- en diersoorten floreren. Het kadaver van het dier blijft op een rustige plek achter om op natuurlijke wijze opgenomen te worden in het ecosysteem en bij te dragen aan de biodiversiteit van het gebied.

Contactpersoon