Tweestromenland in het NOS journaal: waterplan werkt

18-01-2024
De afgelopen weken is het uitzonderlijk nat in Nederland. Er viel niet alleen meer neerslag dan we ooit hebben gemeten, maar ook de rivieren brachten enorme hoeveelheden water richting ons land.

Storm op zee zorgde er bovendien voor dat het ook in de Rijn-Maasmonding spannend werd en de Maeslantkering moest sluiten. Als we de Nieuwe Waterweg niet zo diep hadden gemaakt, dan was de sluiting wellicht niet nodig geweest. Reden voor de NOS om in het journaal van zondag 7 januari aandacht te besteden aan onze winnende Eo Wijers inzending Tweestromenland (in samenwerking met Han Meyer van de TU Delft, H+N+S Landschapsarchitecten, Palmbout Urban Landscapes en Bart Kuipers van de Erasmus Universiteit). Teamlid Han Meyer van de TU Delft legde in het journaal nog eens duidelijk uit waarom ons plan de Rijn-Maasmonding veiliger én leefbaarder maakt.

Video URL

Meer weten over samenwerken met de natuur voor waterveiligheid in een opwarmend klimaat? 

Lees hier meer over de toekomstvisie van de Rijn Maasmonding van ARK Rewilding Nederland en het Wereld Natuurfonds. En het project Natuurkracht waar we in Zuid-Limburg de sponswerking van het landschap vergroten om het water te vertragen. 

Lees meer over de weersextremen van 2023

Contactpersoon