Veldlessen: Gelderse Poort

Riviernatuur is het soort natuur dat de oorsprong vormt van het ontstaan van ons hele land. Een verhaal dat begint in de bergen en wat gaat over water, zand en klei, over vissen en schepen. Het gaat ook over hoe jij, wij allemaal, wonen in een laaggelegen land aan zee, over veiligheid, drinkwater en gezondheid, ook over buiten genieten langs de waterkant.  

In samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en de Bastei organiseert ARK rivierlessen voor basisscholen in de Gelderse Poort, een uniek riviernatuurgebied waar grote kuddes runderen en paarden doorheen trekken en waar bevers, talloze vogels en andere dieren hun plek hebben gevonden. 

Bij de buitenles draait het om ontdekken, beleven en genieten. De kinderen kunnen bijvoorbeeld de wilde paarden of runderen observeren, minirivieren gieten, stilletjes genieten in een natuurcape, onderzoeken hoe planten zich verdedigen tegen vraat van dieren, op zoek gaan naar dierensporen, en nog veel meer. 

Tijdens een voorbereidende les in de klas leren de kinderen over het werk van het Wereld Natuur Fonds in Nederland en over de bijzondere riviernatuur vlakbij hun huis. Deze les zal de buitenles meer diepgang en context geven. 

De lessen zijn bedoeld voor de bovenbouwgroepen van basisscholen uit de omgeving en vinden plaats in de Stadswaard bij Nijmegen, de Ooijse Graaf en de Millingerwaard. 

Dankzij de financiering van het Wereld Natuur Fonds kunnen deze lessen gratis aangeboden worden.

Aanmelden:  NME gids Bastei
Meer informatie: nme@debastei.nl