Kanotocht naar Bliek in de Rijn-Maas-monding

Datum
12 juli 2024
14:30 - 18:00 uur
Locatie

Spuistraat 3
3241 CZ Middelharnis
Nederland

Inschrijving
Inschrijven
Maak een kano- of kayaktocht met onze vogelgids over het Haringvliet naar het eiland Bliek

Vaar mee met ARK Rewilding Nederland

Er is geen vaartuig waarmee je de elementen zo intens kunt beleven. Ga mee op avontuur met de kano of kajak. Vrijdag 12 juli 2024 neemt onze gids je mee naar het eiland Bliek en vertelt je alles over de deltanatuur en waarom meer ruimte en dynamiek, meer eb en vloed, meer zout- en zoetovergangen hard nodig zijn. 

We vragen een kleine vergoeding voor de huur van de kano's en kayaks en de reddingsvesten (15 euro per gehuurde boot). 

Vogeleiland Bliek in het Haringvliet is een ideale broedplek voor vogelsoorten als kluut, grote stern, visdief, kleine plevier, scholekster, kokmeeuw en ook witte kwikstaart. Vogelsoorten zoals dwergstern, bontbekplevier, middelste zaagbek en bergeend zijn ook vaak te zien. ARK Rewilding Nederland nodigt je van harte uit om het eiland te bezoeken om daar in de vogelkijkhut te genieten van de aanblik van vele vogels.

Peddel naar vogeleiland Bliek met gratis kano- en kayakroutekaart

We gebruiken tijdens deze kano- of kayaktocht over het Haringvliet naar het eiland Bliek de onderaan deze pagina gratis te downloaden nieuwe kano- en kayakkaart. 

De kaart werd ontwikkeld door ARK Rewilding Nederland i.s.m. het Wereld Natuur Fonds. Met verschillende projecten in de delta, laten we zien welke natuur ontstaat als het getij weer volledig mag meedoen. Zo werd in 2019 midden in het Haringvliet een zandbank aangelegd, speciaal voor kustvogels om te kunnen broeden en voor trekvissen om in de ondieptes te kunnen rusten en paaien. Er is ook een steigertje en een vogelkijkhut gebouwd, zodat mensen het eiland kunnen bezoeken om de vogels goed te kunnen bekijken zonder ze te storen. Het nieuwe eiland is Bliek genoemd, de naam voor een jonge haring. Staatsbosbeheer en Hoekschewaards Landschap beheren het eiland.

We verzamelen om 14.30 uur en vertrekken om 15.00 uur. 

 

Meer informatie

Kennislinks
Downloads