Rewilding in het mbo, hbo en wo

Bouw samen met ons aan meer wilde natuur

ARK wil studenten en hun opleiders graag inspireren en informeren. Vanuit 35 jaar praktische ervaring met natuurontwikkeling weten we dat het enorm veel oplevert als je uitgaat van de kracht van natuurlijke processen. Deze kijk op natuurbeheer – ‘rewilding’ - heeft zich overtuigend bewezen. 
Rewilding betekent dat natuur de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen in haar volle rijkdom en niet beheerd wordt vanuit al te strakke richtlijnen. Dat vraagt een hele andere manier van kijken en creativiteit om in te spelen op mogelijkheden. 

We nodigen studenten en docenten van harte uit om in onze voorbeeldgebieden te komen kijken hoe rewilding bij ARK in de praktijk werkt. 

  • Er zijn mogelijkheden voor excursies onder begeleiding van ARK. 
  • ARK medewerkers kunnen gastcolleges verzorgen die een brug slaan tussen de leerstof van de opleiding en de nieuwste ervaringen uit het werkveld. Lezingen kunnen gaan over de praktijk van rewilding in het algemeen of over deelonderwerpen zoals natuurlijke begrazing, dood doet leven, herintroductie van sleutelsoorten (steur, wisent), etcetera. 
  • Andere mogelijkheden zijn: workshops voor docenten, Q&A met onze experts, storytelling, themadagen, ...
  • Graag ondersteunen we opleidingen om het onderwerp rewilding een stevige plaats te geven in het curriculum. 

 

Image
Delta Talent Themadag

Stage en onderzoek

Het is mogelijk een (onderzoeks-)stage te lopen bij ARK. Kijk voor de mogelijkheden op onze speciale pagina voor studenten.

Jonge Rewilders Netwerk  

Ben je tussen de 16 tot 35 jaar en wil je aan de slag met rewilding, sluit je dan aan bij ARK's Jonge Rewilders netwerk, een groep voor "Verwilderaars"!

 

Vragen of zin om samen aan de slag te gaan? Neem contact op met Elma Duijndam. 

Meer lezen:

Rewildingsbibliotheek ARK

Rewildingsplaten op opleidingen

Kracht van de natuur aan de muur

Toekomstige rewilders

Zaaien voor de toekomst

Toekomstige professionals in aanraking met ARK

  • Delta Talent Brienenoord